Україна

“Повернення війни назад”: Зеленський подякував СБУ


 Повернення війни назад : Зеленський подякував СБУ

Зеленський не повідомив подробиць щодо доповіді голови СБУ на Ставці, але подікував “за повернення війни назад – державі-агресору”.

У вечірньому відеозверненні до народу України у п’ятницю, 4 серпня, президент Володимир Зеленський підбів підсумки дня.

“Короткий звіт за день. Ставка. Детально розібрали ситуацію на передовій, усі напрямки – ті, де тримаємо оборону, ті, де крок за кроком рухаємося вперед. Доповідали командувачі: Головком Залужний, генерал Сирський, генерал Тарнавський. Детально проговорили, як саме і в які терміни, яким забезпеченням, якою логістикою буде більший результат для України. Виробництво боєприпасів та зброї в Україні, нашим оборонно-промисловим комплексом. Максимально спрощуємо всі процедури, прибираємо всю бюрократію, яка ще заважає виробникам. Доповідав міністр стратегпрому Камишін. Результат буде. Чорне море та продовольчий експорт, безпека наших портів – доповідали командувач ВМС, урядовці, керівники розвідки. Хай російські терористи навіть не сподіваються, що їм вдасться спровокувати глобальну продовольчу кризу чи створити чергову цінову катастрофу”, – сказав Зеленський.

Окремо, хоч і без подробиць, президент повідомив про доповідь голови СБУ Василя Малюка.

“Була сьогодні й доповідь керівника СБУ Малюка. Зміст не буду озвучувати. Скажу лише те, що всі ми вдячні Службі безпеки України за повернення війни назад – державі-агресору. Що несеш світу, з тим сам і опиняєшся”, – підкреслив Зеленський і традиційно завершив звернення словами подяки всім, хто наближає перемогу.

Нагадаємо, в ніч на 4 серпня у Новоросійську пролунали вибухи. Міноборони Росії заявило про атаку морськими безекіпажними катерами, які начебто було знищено. Але пізніше в соцмережах повідомили, що у Новоросійську пошкоджено десантний корабель РФ і було оприлюднено відео його буксирування.

В СБУ нагадують, що це далеко не перша успішна спецоперація СБУ з використанням надводних дронів. Раніше Голова СБУ Василь Малюк говорив, що атака на кораблі РФ у Севастопольській бухті у жовтні минулого року та підрив Кримського мосту – справа рук СБУ.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button