Україна

Потужна будівельна компанія КНР потрапила до списку спонсорів війни


Потужна будівельна компанія КНР потрапила до списку спонсорів війни

Залізнично-будівельна корпорація CRCC – друга серед найбільших державних будівельних компаній у Китайській Народній Республіці.

Китайська China Railway Construction Corporation (CRCC) і досі продовжує працювати в Російській Федерації, будуючи метро, мости та автомагістралі, що стало підставою для внесення компанії до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомила пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Залізнично-будівельна корпорація CRCC – друга серед найбільших державних будівельних компаній у Китайській Народній Республіці.

“CRCC працює в Росії 6 років, тобто вона відкрила своє представництво в державі-терористі вже після початку російської агресії 2014 року. CRCC перебуває під контролем групи China Railway Construction Group, яка повністю підпорядкована Комітету з контролю та управління державним майном КНР (SASAC)”, – йдеться у повідомленні.

У НАЗК повідомляють, що в2017 році російський підрозділ компанії ТОВ Сиарсиси Рус підписав контракт на будівництво трьох станцій Великої кільцевої лінії Московського метрополітену: Аміньєвське шосе, Мічурінський проспект і Проспект Вернадського.

“У грудні 2021 року відбулося їх відкриття. У цьому ж році Сиарсиси Рус розпочало будівництво Транскордонної канатно-підвісної дороги через річку Амур між містами Благовіщенськ (РФ) та Хейхе (КНР) з пасажирським терміналом. Дочірня компанія China Railway Construction Corporation International підписала контракт на будівництво п’ятої ділянки національної автомагістралі Москва – Казань протяжністю 107 км, яка є важливою частиною більш глобального транспортного маршруту Європа – Західний Китай. КНР будує п’ятий етап шляху, що повністю розташований у Нижегородській області РФ”, – йдеться далі в повідомленні.

Як зазначають у НАЗК, за повідомленнями міжнародних ЗМІ, наприкінці жовтня 2023 року керівництво Росії та Китаю таємно , і генпідрядником будівництва тунелю під Керченською протокою має стати саме компанія CRCC.

“Компанія в особі ТОВ Сиарсиси Рус продовжує бути активним учасником імпортно-експортних операцій, зокрема у період з 24 лютого 31 липня 2023 року було імпортовано товарів на суму понад 22 млн дол. США. Серед імпортованих товарів: матеріали, запчастини, інструменти для будівельних конструкцій та самого будівництва (каркаси, колони, балки, стійки тощо) з КНР. Компанія CRCC з забезпечує технологічні спроможності агресора, продовжує активно підтримувати економіку росії і, відповідно, спонсорувати агресію проти України. Спроб засудити війну Росії проти України з боку керівництва компанії не було”, – аргументують своє рішення у НАЗК.

Загалом китайська CRCC представлена в Росії п’ятьма дочірніми компаніями.

Раніше повідомлялося, що офіційний Токіо додав до санкційного списку ще 57 компаній з Росії, а також шість компаній з Об’єднаних Арабських Еміратів, Вірменії, Сирії й Узбекистану.

НАЗК тимчасово вилучило Raiffeisen Bank зі списку спонсорів війни

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button