Україна

“Потрібно більше санкцій та зброї”, – Кулеба про обстріл Києва


 Потрібно більше санкцій та зброї , - Кулеба про обстріл Києва

Напередодні саміту Великої сімки у британському The Telegraph вийшла спільна колонка Кулеби та глави МЗС Британії Ліз Трасс, у якій вони закликають ігнорувати заклики “здати” Україну, щоб швидше закінчити війну.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після ракетних ударів по Києву, від яких постраждали житловий будинок та дитсадок, закликав лідерів Групи семи посилити санкції проти РФ.

“Ця семирічна дитина спокійно спала в Києві, коли російська крилата ракета потрапила до її будинку. Під ударами ще багато таких дітей по всій Україні. Саміт G7 повинен відреагувати новими санкціями проти Росії та великими постачаннями важкого озброєння. Нездоровий імперіалізм РФ має зазнати поразки”, – написав Кулеба у своєму Twitter.

Напередодні саміту Групи семи у британському The Telegraph вийшла спільна колонка Кулеби та глави МЗС Британії Ліз Трасс, у якій вони закликають ігнорувати заклики “здати” Україну, щоб швидше закінчити війну, навпаки активізувати допомогу зброєю та рухатися до повної відмови від російських енергоресурсів.

Нагадаємо, що у замку Ельмау у Баварії розпочався перший день саміту Групи семи, який триватиме 26-28 червня. 29-30 червня відбудеться саміт НАТО у Мадриді.

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон та президент Франції Еммануель Макрон обговорили подальшу підтримку України на полях саміту G7.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

 

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button