Україна

Посилено соцзахист громадян призваних на військові збори

Уряд посилив соціальний захист громадян, призваних на навчальні військові збори. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів під час засідання, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу уряду.

За даними прес-служби, Кабмін ухвалив постанову “Про внесення змін до Порядку призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві”.

Ця постанова врегульовує питання призначення та виплати одноразової грошової допомоги у разі смерті особи, звільненої зі строкової військової служби, якщо смерть настала протягом року після звільнення її з військової служби внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, пов’язаних із виконанням обов’язків військової служби або з проходженням військової служби. Також у випадках отримання військовослужбовцем строкової служби, військовозобов’язаним або резервістом захворювання під час виконання ним обов’язків військової служби, що призвело до часткової втрати працездатності без установлення інвалідності (в тому числі у разі звільнення, але не пізніше ніж через три місяці після звільнення).

 

 

 

 

 

Back to top button