Україна

Посилення санкцій проти видання “Страна.uа” – Крюкова заявила, що владі це не допоможе – 1News

Світлана Крюкова
wikipedia.org

Журналіст заявила, що у чинного президента спостерігається та ж параноя, що й у його попередника

Президент України Володимир Зеленський продовжує вирішувати свої проблеми шляхом закриття ЗМІ. Але посилення санкцій проти “Страна.uа” владі не допоможе: колектив видання буде працювати, як раніше, але з більшою запеклістю і гостротою пера. Про це в ефірі на UkrLive під час включення заявила заступник головного редактора видання “Страна.uа” Світлана Крюкова.

https://www.youtube.com/watch?v=xZOLidBY5SY

“Що вони зробили: після того, як вони ввели проти нас санкції ще влітку, оскільки ми не телеканал, нам трошки простіше чинити опір, тому що у вас інша історія, у вас є ліцензія, є наглядова рада, є кнопка. А ми почали викручуватися, створювати, що називається “дзеркала”, і наш читач нас знайшов. Іноді зі складнощами, однак нам вдавалося доносити сигнал. Завдяки цьому сигналу ми дозволили собі зробити багато цікавих розслідувань, опублікувати багато відео, інсайдів, новин, які їх виводили просто із себе і доводили до скаженого стану”, – зазначила Світлана Крюкова.

1News за темою: Шарій: Незаконні санкції проти українських ЗМІ введені через тотальну безкарність Зеленського і Данілова

Журналіст продовжила, що сьогодні влада ухвалила указ, яким спробувала заблокувати спроби видання зберегти доступ до читача.

“Але річ у тім, що це їм не допоможе, оскільки створення “дзеркал” – це секундна справа, ми такі “дзеркала” можемо щодня створювати по сто штук. Більш того, ми сьогодні відкрили додаток, який будь-який ваш глядач і наш читач може закачати собі на телефон, який взагалі безперешкодно, без VPN обходить будь-які обмеження”, – сказала Світлана Крюкова.

Журналіст зазначила, що у влади спостерігається те, що раніше спостерігалося і у п’ятого президента України Петра Порошенка, коли у нього почав знижуватися рейтинг і коли він почав звинувачувати не своє жадібне оточення, а журналістів.

“У Зеленського та ж параноя, та ж хвороба, тому він наступає на ті ж граблі і продовжує вирішувати свої проблеми не шляхом виховання свого оточення і себе самого і ОП, а шляхом закриття ЗМІ”, – сказала Світлана Крюкова.

1News за темою: Портнов: Санкції щодо телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZiK є протиправними і незаконними

Вона підкреслила, що колективу плювати на санкції, журналісти готові боротися і будуть працювати, як раніше, але з більшою запеклістю і гостротою пера.

Як повідомлялося, в середу, 16 лютого, Володимир Зеленський підписав указ, який посилює санкції РНБО щодо “Страны.ua”, прийняті раніше, повідомляє видання.

Примітно, що підписання Указу № 57/2022, оприлюдненого на сайті президента, збіглося з шостою річницею створення видання.

Нагадаємо, що 20 серпня 2021 року РНБО ввела санкції проти головного редактора “Страни.ua” Ігоря Гужви, а також – проти компаній-видавців сайту видання. Це відкрило шлях до блокування “Страни.ua” у мережі Інтернет в Україні.

Як відомо, крім цього, 2021 року Зеленський незаконно закрив п’ять телеканалів.

2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ про застосування санкцій проти телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

26 лютого журналісти незаконно закритих телеканалів об’єдналися та створили новий телеканал – “Перший Незалежний”. Але буквально за годину після початку мовлення влада незаконна, у позасудовому порядку відключила телеканал від ефіру за листом працівника СБУ.

28 грудня 2021 року Зеленський закрив ще два канали: “Перший Незалежний” та UkrLive. Потім виявилось, що засідання РНБО не було.

Це рішення було ухвалено після того, як “Перший Незалежний” у суді відстояв своє право на мовлення, після незаконного позбавлення ефіру у лютому 2021 року.

Нагадаємо, телеканали UkrLive та “Перший Незалежний” також змінили майданчики в YouTube через акт цензури з боку американської компанії.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button