Україна

Поступово зростає кількість українських заробітчан у Польщі

Всього в реєстрі 628 000 іноземців – платників ZUS (страхових внесків) і в першу чергу це українці, інформує 1NEWS.

Все більше українців повертається до Польщі для роботи, інформує Аналітичний департамент компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal.

За даними Фонду соціального забезпечення Польщі, тільки в липні зареєстровано на 22 тисячі іноземних трудових мігрантів більше. Всього в реєстрі 628 000 іноземців – платників ZUS (страхових внесків) і в першу чергу це українці.

Раніше в своєму дослідженні Аналітичний центр компанії Gremi Personal заявляв:

“Пандемія – шанс для польських роботодавців утримати трудових мігрантів, які збиралися раніше на заробітки в інші країни. Однак якщо на державному рівні не буде більше лояльна візова програма, а також сприяння асиміляції українців – після локдауна вони все частіше будуть вибирати не Польщу, а, наприклад, Чехію та Німеччину. Поки що потік українців до Польщі найбільш стабільний через найбільш зручною логістики і щодо стійкої економічної ситуації в Польщі. Одночасно зростає пропозиція роботи з боку польських роботодавців в логістиці, харчовому виробництві, меблевої галузі, виробництві побутової техніки та будівництві . У цих сферах робота для українців буде до кінця року “.

В цьому році в серпні значно менше українців, які працюють в Польщі, стали тимчасово виїжджати в Україну, щоб підготувати дітей до нового навчального року; при цьому відчутне зростання трудових мігрантів очікується з вересня, коли традиційно українці їдуть на роботу в Польщі, а польські підприємства, які працевлаштовують українців, збільшують обсяги виробництва перед новорічними святами .

 

 

 

Back to top button