Україна

Посольство США закликало американців залишити Україну


Посольство США закликало американців залишити Україну

Ситуація з безпекою по всій Україні залишається жорсткою та непередбачуваною, попередили у посольстві.

Посольство США у Києві закликало американців не в’їжджати до України, а тих, хто вже тут перебуває, негайно залишити країну. Про це повідомляється на сайті посольства у четвер, 14 липня.

“Ситуація з безпекою по всій Україні залишається жорсткою і непередбачуваною через військові атаки з боку Росії, активні бойові дії в країні та невизначені умови безпеки. Посольство США закликає громадян США не в’їжджати в Україну, а тих, хто перебуває в Україні, негайно залишити країну, використовуючи доступні у приватному порядку варіанти наземного транспорту, якщо це безпечно”, – йдеться в повідомленні.
 
Американців також закликали “уникати масових зборів та організованих заходів, оскільки вони можуть стати мішенню для російських військових у будь-якій точці України, включаючи її західні регіони”.
 
У посольстві не уточнили, чому саме сьогодні було випущено таку пересторогу. Можливо, це пов’язано з ракетним ударом Росії по Вінниці, внаслідок якого загинули 23 особи та ще 64 людини отримали поранення.
 
Раніше депутат Держдуми РФ Юрій Швиткін заявив, що російська армія має вдарити по посольству США в Києві, а також по урядовому кварталу через передачу Україні РСЗВ HIMARS.
 
У ГУР відреагували на ідею РФ ударити по посольству США у Києві
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button