Україна

Посол США в Україні сказала, чому Конгрес досі не голосує по Україні


Посол США в Україні сказала, чому Конгрес досі не голосує по Україні

Підтримка України є життєво важливим національним інтересом Сполучених Штатів, наголосила дипломат.

Україна має двопартійну підтримку у Конгресі США. Проте законопроєкт щодо фінансової допомоги Києву – це частина американського політичного процесу, тому саме конгресмени вирішать, коли відбудеться ухвалення документа. Про це у вівторок, 6 лютого, заявила посол США в Україні Бріджит Брінк в коментарі Суспільному.

“Я спілкуюся з багатьма членами Конгресу, як республіканцями, так і демократами, і знаю, що ця підтримка України є глибокою і сильною. Для нас це політичний процес, і я впевнена, що гроші для України будуть ухвалені Конгресом, але це частина нашого політичного процесу”, – сказала Бріджит Брінк.

Вона додала, що існують інші варіанти виділення допомоги.

“Щодо ленд-лізу чи президентського виділення грошей Україні. Такий варіант прийнятний для Києва, оскільки це можна зробити дуже швидко і це не вимагає від України повернення суми наданої безпекової допомоги”, – сказала посол США в Україні Бріджит Брінк.

Президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц мають зустрітися 9 лютого, аби обговорити допомогу Україні.

Білий дім накладе вето на законопроєкт про допомогу Ізраїлю, бо вважає його неповним. Зокрема, адміністрація Байдена хоче, щоб в документ також включили допомогу Україні та Ізраїлю і фінансування безпеки кордонів. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button