Україна

Посол розповіла про ситуацію з розглядом допомоги Україні в США


Посол розповіла про ситуацію з розглядом допомоги Україні в США

Президент США Джо Байден запропонував Конгресу виділити 106 млрд доларів на допомогу Україні та Ізраїлю, але досі питання не було прийнято.

Питання щодо надання Сполученими Штатами Америки допомоги Україні рухається у правильному напрямку, заявила посол України у США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону.

“Ситуація надзвичайно складна, але підстав говорити про “зраду” точно немає. Все рухається у правильному напрямку, але це складний процес у виборчий рік. Ми робимо все для того, щоб законопроект про допомогу Україні було схвалено. І шанси надзвичайно великі”, – сказала Маркарова.

Вона нагадала, що нещодавно у ЗМІ поширилась інформація щодо того, що Палата представників зареєструвала законопроект про допомогу лише Ізраїлю. Але, щоб закон в США став законом, він має бути проголосований обома палатами і підписаний президентом.

“Тому сьогодні ми очікуємо публікації Сенатом США двопартійного законопроекту, який включатиме Україну, Ізраїль, питання кордону та інші питання. Сподіваємось, що наступного дня після публікації почнеться розгляд законопроекту”, – розповіла посол.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден запропонував Конгресу виділити 106 млрд доларів на допомогу Україні та Ізраїлю, але досі питання не було прийнято.

У Конгресі США точаться суперечки щодо подальшого фінансування допомоги Україні. Питання блокують республіканці, вимагаючи ухвалити імміграційне законодавство.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button