Україна

Посол назвав дату наступного евакуаційного рейсу українців з Ізраїлю


Посол назвав дату наступного евакуаційного рейсу українців з Ізраїлю

На сайті посольства досі зареєстровані 1 800 громадян України, які погодилися на оплату квитка.

Наступний евакуаційний рейс українських громадян з Ізраїлю запланований на 19 жовтня. Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчукв ефірі телемарафону.

За його словами, на сайті посольства досі зареєстровані 1 800 громадян України, які погодилися на оплату квитка.

Корнійчук зазначив, що було організовано вже три евакуаційні рейси.

“Загалом вивезено близько 450 громадян, і попит на евакуацію зараз значно знизився. Це означає, що ті, хто намагався терміново евакуюватися, вже виїхали, всі рейси були на Румунію. Ми забезпечили консульську підтримку і тут і забезпечили найдешевшими можливими квитками – близько 400 євро”, – розповів він.

За словами посла, можливості для проведення безкоштовної евакуації не було через відсутність бюджету, про що громадян попередили.

Корнійчук зауважив, що консули працюють цілодобово для допомоги громадянам України, і це стосується не тільки питання евакуації.

“Учора відправили тіло нашої громадянки, яка загинула. І сьогодні відправляють її неповнолітнього пораненого сина в Молдову, а потім в Одесу на похорон мами”, – розповів посол.

Також він зазначив, що із Сектора Гази станом на ранок висловили бажання евакуюватися 298 громадян України.

“Серед них двоє поранених, один важкий. Перебувають вони в школі, неподалік пункту пропуску Рафах. На жаль, він досі не відкритий. Ми вживаємо всіх можливих заходів разом з іноземними партнерами, щоб пункт пропуску відкрити якомога швидше. Але нашого бажання замало, потрібні і сприяння єгипетської сторони, і згода ХАМАСу. І це найскладніше”, – заявив дипломат.

Як повідомлялося, Посольство України в Ізраїлі  станом на ранок вівторка, 17 жовтня, евакуювало 436 громадян України.

Нагадаємо, під час першого евакуаційного рейсу, 14 жовтня, понад 200 громадян України вдалося вивезти до Румунії, переважно жінок і дітей. 16 жовтня, з Ізраїлю вилетів другий евакуаційний борт із 155 громадянами України, серед яких 107 жінок і 23 дитини.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button