Україна

Посівна в Україні відстає від минулорічної

Посівна в Україні відстає від минулорічної

Фото: facebook.com/mapfu2021

Посівна у країні йде активно, проте відстає від минулорічної на 20-30%

На перебіг кампанії негативно вплинули війна, холодна весна, а також проблеми з постачанням та зберіганням палива, заявив глава Мінагрополітики.

 

За сумарною площею посівів Україна цього сезону відстає від минулорічних показників на 20% до 30%, залежно від сільгоспкультур. Про це на брифінгу 9 травня повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

 

Крім військового вторгнення Росії, на хід посівної негативно впливає низка факторів, насамперед, логістичних.

 

“Посівна в Україні відбувається досить активно. Є зрозумілі складнощі, насамперед, із логістикою. Фермери та агропідприємства витрачають менше грошей на базові речі – посівний матеріал, гербіциди. Вони економлять, наскільки це можливо, враховуючи перебої з дизелем. Очевидно, є втрати за часом, назвемо це так, тому що комендантська година, переміщення техніки, деяка техніка пішла на фронт, також залишилося менше людей”, – пояснив Сольський.

 

Також є складнощі із зберіганням палива.

 

Все це, зокрема холодна весна, призвело до того, що посівна кампанія затяглася.

 

“Якість посівів суттєво гірша, порівняно з минулими роками зі зрозумілих причин. Це вже дуже погано впливає на світові ринки і ще гірше – у середньо- або довгостроковій перспективі”, – наголосив глава Мінагрополітики.

 

Нагадаємо, до 5 травня Україна засіяла основними сільськогосподарськими культурами 7,1 мільйона га земель, що становить 49,3% від запланованих на поточний сезон 14,4 мільйона га.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button