Україна

Порушено 41 кримінальну справу за фактами військових злочинів РФ на Херсонщині


Порушено 41 кримінальну справу за фактами військових злочинів РФ на Херсонщині

Спальні райони Херсона ворог обстрілює хаотично, намагаючись завдати якомога більшої шкоди інфраструктурі та мирним жителям.

 
Поліція відкрила 41 кримінальне провадження за фактами військових злочинів російської армії в Херсонській області. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.
 
“Російські військові цілодобово обстрілюють Херсон та його передмістя, Білозерську громаду, місто Берислав та населені пункти району. Найбільше від щоденних масованих атак страждає Херсон, який війська Росії обстрілюють з мінометів, реактивних систем залпового вогню та артилерії, зафіксовано пошкодження газопроводу. Серед загиблих та поранених є діти”, – йдеться у повідомленні.
 
У поліції повідомляють, що спальні райони міста ворог обстрілює хаотично, намагаючись завдати якомога більшої шкоди інфраструктурі та мирним жителям.
 
“Градами” значно пошкоджено багатоповерхівки у кількох спальних районах Херсона, люди загинули у власних квартирах, будинках, на зупинках громадського транспорту, в автомобілях, біля магазинів та дитячих майданчиків. Військові злочини РФ задокументовані. Поліція розпочала кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України”, – повідомляють у поліції.
 
 
Нагадаємо, президент Зеленський назвав атаки на Херсон помстою тих, хто програв.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button