Україна

Португальські підприємці збудують завод будматеріалів в Україні

Загальна сума інвестицій у будівництво виробництва становитиме більше 30 млн євро, з врахуванням вартості виробничого обладнання

У Вінниці португальська компанія планує збудувати завод з виробництва будматеріалів.

Про це повідомляє 1News.

Після завершення всіх етапів будівництва у 2025 році на підприємстві передбачено створити понад 200 робочих місць.

Тут вироблятимуть будівельні блоки за інноваційною системою та європейськими стандартами. Їх експортуватимуть у Німеччину, Люксембург, Португалію.

«Блоки, які виготовлятимуть на заводі у Вінниці, можна буде використовувати для будівництва різних споруд, будинків. З таких блоків вже реалізуються проекти у різних країнах. У Вінниці виготовлятимуть три види блоків: зовнішні, внутрішні та для даху. Сировину використовуватимемо з Німеччини, технології з Європи та США. Серед переваг Вінниці, які місця розташування заводу, – те, що вона знаходиться близько до Європи. Це важливо, адже продукція йтиме на експорт. На заводі плануємо створити інфраструктуру для працівників, буде можливість для підвищення кваліфікації співробітників», – розповів власник португальської компанії «ТІСІЕС» Джоао Педро Де Олівейра Феррейра Де Араужо.

Площа виробничих об’єктів заводу у Вінниці складатиме близько 7000 кв. м. Загальна сума інвестицій у будівництво виробництва становитиме більше 30 млн євро, з врахуванням вартості виробничого обладнання.

Будівництво заводу заплановано на території Вінницького індустріального парку поруч з такими підприємствами, як ТОВ «Грін Кул» (UBC-Group) та майбутнім заводом з виробництва лиж та спортивного спорядження компанії «HEAD».

Будівництво та введення в експлуатацію виробничих об’єктів у Вінниці відбуватиметься у три етапи. На першому – заплановано побудувати і ввести в експлуатацію 3000 кв. м.

За попередніми розрахунками, це відбудеться наприкінці 2022 – початку 2023 року.

На другому і третьому етапах побудують – ще по 2000 кв. м. виробничих площ.

Також поступово набиратиметься персонал.

Реалізація третьої черги будівництва запланована орієнтовно на 2025 рік.

На підприємстві працевлаштують понад 200 осіб, зокрема, операторів складання, спеціалістів з програмування обладнання та роботів тощо.

Джерело: Вінницька міська рада

Back to top button