Україна

Порошенко заявив, що у травні-червні буде підписано договір про виведення російських військ та введення миротворців на Донбас

За його словами, раніше цього не можна було зробити, оскільки російський лідер Путін очікував на обрання "слабкого" Президента в Україні.

Уже в травні-червні буде підписаний договір у нормандському форматі з РФ щодо виведення російських військ і техніки і введення миротворців на Донбас.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в ефірі одного з телеканалів, передає 1NEWS.

“Не виключаю, що на святкування дати висадки Союзницьких військ у Нормандії буде запрошений президент РФ Путін, ми зберемося вчотирьох і у нас є чітка програма, що ми зробимо, щоб нарешті на багатостраждальну землю України прийшов мир. Уже в травні місяці або на початку червня будуть підписані документи в нормандському форматі, де буде передбачено виведення російських військ з території України, виведення важкої техніки і артилерії, роззброєння незаконних збройних формувань і прийняття рішення щодо введення “блакитних шоломів” ООН”, – зазначив голова держави.

За його словами, раніше цього не можна було зробити, оскільки російський лідер Путін очікував на обрання “слабкого” Президента в Україні.

Втім, на думку Порошенка, Путін вже не зможе терпіти тиск санкцій.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков не підтвердив інформацію про участь Володимира Путіна в червні в Нормандії в заходах, присвячених святкуванню 75-річчя висадки учасників військ антигітлерівської коаліції.

Джерело: УНН

Back to top button