Україна

Порошенко заробив у 2020 році понад 220 мільйонів гривень

Доходи експрезидента України зменшились втричі порівняно з 2019 роком

П’ятий президент та лідер “Європейської солідарності” Петро Порошенко задекларував 222 мільйони гривень доходів, з яких 504 540 грн заробив в парламенті.

Про це інформує 1NEWS.

Деталі: За 2020 рік п’ятий президент задекларував 222 мільйони гривень доходів (втричі менше, ніж минулого року), з яких 214 мільйонів – дивіденди, 7 мільйонів – проценти за депозитами в Міжнародному інвестиційному банку.

У Порошенка повідомили, що сума сплачених податків і військового збору становить понад 23 млн гривень.

Зарплатня Порошенка в парламенті – понад пів мільйона гривень за рік.

Кількість компаній, кінцевим бенефіціаром яких є Порошенко, 2020 року істотним чином не змінилася – придбання телеканалу “Прямий” сталося вже 2021 року і буде показане при поданні наступної декларації.

Щодо видатків, які підлягають декларуванню, то вони в 2020 році склали 79 млн. гривень, із них понад 30 мільйонів – на юридичні послуги для захисту в понад 50 кримінальних справах.

На рекламні послуги витратив понад 1,8 млн.

У пресслужбі повідомили, що витрати на благодійність в 2020 році були націлені на боротьбу з коронавірусом і сягнули приблизно 150 мільйонів гривень. Вони здійснювалися з рахунків різних юридичних осіб, афільованих з Порошенком. Форма електронної декларації не передбачає декларування таких видатків.

Порошенко зберігає готівкою $51,2 млн і 423,3 млн гривень.

Глава “Європейської солідарності” задекларував низку колекцій картин, годинників, меблі, рояль, люстри, ювелірні вибори, шуби та жіночі сумки дружини Марини.

У сім’ї Порошенків три автівки – Jaguar у дружини та два Mercedes-Benz у чоловіка.

Джерело: Українська правда

Back to top button