Україна

Порошенко: Радбез ООН засвідчив міжнародну ізоляцію Москви

Результати засідання Ради Безпеки ООН засвідчили триваючу міжнародну ізоляцію Москви, яка демонструє зухвалу поведінку та вперте небажання чути цілком легітимні заклики міжнародної спільноти. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, коментуючи спільну заяву восьми держав-членів ООН, які засудили плани проведення на тимчасово окупованих територіях східної України так званих «виборів», повідомила 1News прес-служба Глави держави.

фото прес-служби АП

«Надзвичайно показові та красномовні підсумки засідання Ради Безпеки ООН з «українського питання» — потужна підтримка територіальної цілісності та суверенітету України», — підкреслив Глава держави.

Петро Порошенко особливо наголосив: «Кремль має припинити свою брутальну агресію на Донбасі, відмовитися від постачання російської зброї та техніки на окуповану територію і припинити обструкцію Мінських домовленостей. Крим має бути деокупований, агресивна політика Росії в акваторії Азовського моря та Керченської протоки є неприйнятною».

За його словами, «Москва повинна відмовитися від проведення фейкових «місцевих виборів» на окупованому Донбасі у листопаді, вони незаконні й є черговим прикладом російської підривної діяльності»

«Щиро дякую міжнародним партнерам та керівництву Секретаріату ООН за тверду солідарність з Україною і заклик посилити гуманітарну допомогу для пом’якшення наслідків російської руйнівної агресії», — підсумував Президент.

Нагадаємо, вісім держав-членів ООН, які є нинішніми та майбутніми членами Ради Безпеки ООН, оприлюднили спільну заяву, в якій засудили плани проведення на Донбасі так званих “виборів”.

“Ми, як держави-члени ЄС, повністю підтримуємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в міжнародно визнаних кордонах. Ми засуджуємо нелегітимні “вибори”, заплановані на 11 листопада на територіях, непідконтрольних (українському – ред.) уряду, так званих “ЛНР” та “ДНР”, – йдеться в оголошеному документі.

“Будь-які подібні незаконні вибори несумісні з суверенітетом і територіальною цілісністю України”, – підкреслюється в заяві.

Заяву підписали Франція, Нідерланди, Польща, Швеція, Велика Британія, Італія, Бельгія й Німеччина.

Back to top button