Україна

Порошенко пообіцяв захистити IT-шників від скандального законопроекту Мінсоцполітики

Президент України Петро Порошенко візьме участь в обговоренні законопроекту Міністерства соціальної політики, яке запропонувало зміни у системі контролю за діяльністю ФОПів, зокрема і в ІТ-сфері.

Про це він сказав під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Львівщини, повідомляє 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

“Пропозиція Міністерства соціальної політики внести правки до Трудового кодексу, які б обмежили діяльність ФОПів на єдиному податку, взагалі і в ІТ-секторі зокрема, – це робоча ініціатива самого Міністерства. Уряд цього рішення не приймав, Президент його не бачив. А Міністерство, як орган, який відповідає за наповнення Пенсійного фонду, звичайно, має шукати шлях легалізації трудової зайнятості. Але ми найближчим часом ретельно обговоримо модель, яку вони зараз запропонували, і в моїх планах активно взяти участь в обговоренні, щоб ІТ-сектор як наш пріоритет відчував себе захищено. Це є моє президентське слово”, – зазначив Порошенко.

За його словами, сектор ІТ в Україні дуже стрімко пішов вгору, і зараз він вже забезпечує 4% валового внутрішнього продукту України, дає роботу більш ніж 150 тис. високооплачуваних фахівців. Саме ІТ-сектор може дозволити Україні збільшити частку середнього класу, що надважливо для економічної стабільності, для стійкості економіки, для стійкості крани загалом, наголосив Президент.

Львівщину він назвав хабом можливостей, надзвичайно цікавим для інвесторів. І нагадав, що саме у Львові минулого року канадська компанія Brookfield розпочала будувати Innovation District IT Park.

“Очікується, що в центрі отримають роботу 10 тис. спеціалістів ІТ-галузі і 4 тис. працівників суміжних галузей. На 4 тис. кв.м розмістяться сучасні лабораторії, вільний доступ до яких отримають і науковці, і студенти з різних навчальних закладів міста”, – зазначив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 15 лютого на сайті Міністерства соціальної політики оприлюднили законопроект щодо заборони використання цивільно-правових відносин між компанією та фізичною особою–підприємцем замість найму такої людини на роботу. Ініціатива Мінсоцполітики викликала неоднозначну реакцію в суспільстві. Зокрема, деякі представники бізнесу та експерти вважають, що запропонований законопроект не враховує сучасних реалій ведення бізнесу і нових форм співробітництва для креативних професій.

Back to top button