Україна

В ОП прокоментували зустріч Байдена і Сі Цзіньпіна


В ОП прокоментували зустріч Байдена і Сі Цзіньпіна

Росію остаточно вилучено з переліку тих, хто реально впливає на глобальні процеси, зазначив Михайло Подоляк.

Зустріч лідерів США іКитаю Джо Байдена та Сі Цзіньпіна у Сан-Франциско стала гарним сигналом для світу, та продемонструвала прагнення до нового глобального порядку та стабільності. Про це написав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у Telegram в четвер, 16 листопада.

Загалом оцінюючи переговори Байдена і Сі, Подоляк висловився про “обережний оптимізм”.

“Це чудовий сигнал світу: діалог замість конфронтації, новий глобальний порядок, обов’язковість правил, стабільність і передбачуваність”, – заявив Подоляк.

Він розцінює проведення переговорів між президентами США та Китаю та укладання ними низки домовленостей як доказ втрати Росією реального впливу на глобальні процеси.

“І друге: Росію остаточно вилучено з переліку тих, хто реально впливає на глобальні процеси. Росія майже несуб’єктна”, – вважає радник керівника ОП.

Причиною цього, за словами Подоляка, стало те, що Кремль робить ставку на хаос, руйнування, підтримку насильства як інструменту зовнішньої політики, а також “має огидну репутацію, об яку не можна бруднитися”.

“Усього цього не треба тим, хто хоче бачити горизонти, майбутнє, взаємні обмежувальні правила”, – резюмував він.

Як відомо, напередодні лідери США і Китаю зустрілись у межах саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, який пройшов у Сан-Франциско. Кореспондент.net детально написав про підсумки цих важливих переговорів.

Байден і Сі Цзіньпін обговорили Україну – МЗС КНР

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button