Україна

Українці вважають Білорусь окупованою, але чекають від неї компенсацій


Українці вважають Білорусь окупованою, але чекають від неї компенсацій

Респондентам поставили запитання “На вашу думку, Білорусь – це окупована країна чи співагресор Росії?”, і більшість опитаних схилялася до думки, що Білорусь окупована.

Понад 76% українців вважають Білорусь окупованою територією, але при цьому 86% упевнені, що Білорусь має виплачувати Україні компенсації. Про це свідчать дані соцопитування, проведеного компанією Active Group.

Респондентам поставили запитання “На вашу думку, Білорусь – це окупована країна чи співагресор Росії?”, і 54,9% опитаних відповіли, що це тільки окупована країна, 21,2% – більше окупована країна, 5,8% – більше співагресор, 11,1% – тільки співагресор, а 7% – не визначилися з відповіддю.

На запитання щодо компенсацій з боку Білорусі у випадку приходу до влади в цій країні демократичних сил переважна більшість українців (87,1%) підтримали ідею компенсацій: 41,4% сказали “так, на рівні з Росією”, 45,7% – “так, але меншою мірою”, а 12,9% опитаних вважають, що Білорусь не повинна виплачувати компенсації Україні.

Раніше Олександр Лукашенко заявив, що мета “СВО” вже досягнута. На думку співагресора, Україна ніколи не буде так агресивно поводитися щодо Росії після закінчення цієї війни, а також не буде “танцювати під дудку американців”.

Лукашенко цинічно привітав українців з Днем Незалежності

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button