Україна

Порошенко на прохання медиків привіз у лікарню Яремчі кисневі концентратори

Петро Порошенко під час поїздки на Прикарпаття на прохання медиків привіз у Яремчанську центральну міську лікарню два кисневі концентратори. Івано-Франківська область зараз є осередком нового спалаху коронавірусної хвороби, тож кисневе обладнання вкрай необхідне – кажуть тутешні лікарі. Про це 1News повідомила прес-служба партії «Європейська солідарність».

«Концентратори потужні, сучасні, 10 літрові на 2 ліжка, на 2 пацієнта. Я думаю, що зараз це надзвичайно важлива справа. Ми сьогодні власні кошти вкладаємо для того, щоб ці маленькі коробочки вашими зусиллями, героїчною працею врятують життя людей», – сказав Порошенко під час зустрічі з медперсоналом лікарні.

П’ятий Президент зауважив, що ситуація з коронавірусом на Прикарпатті тривожна, і, на жаль, влада не зробила висновків із попередніх хвиль коронавірусу, витративши гроші зі спеціального фонду не на обладнання лікарень чи доплати медикам, а на корупційні оборудки.

«В лікарнях на Прикарпатті немає вільних ліжок, обладнаних киснем. Ще минулого року ми могли кожну лікарню обладнати кисневої станцією. Була б іншою ситуація, якби була потужна киснева станція. Не возити балони, а для того, щоб кожне ліжко було обладнане. Це не коштує великих грошей. Просто не крадіть і передайте зараз, коли все потрібно, в лікарні», – наголошує Порошенко.

«Ми проголосували у Верховній Раді, ми ініціювали створення ковідного фонду. Зібрали 70 мільярдів, відривали від освіти, культури, науки для того, щоб забезпечити лікарів і медичну галузь всім необхідним. Куди пішли ці гроші?», – обурюється лідер «Європейської Солідарності».

«Ми прийняли рішення, що ми не залишимо людей сам на сам з цими проблемами. Ми дуже вдячні директору Олександру Соколюку та медичному персоналу Яремчанської міської центральної лікарні, які щодня борються за життя українців. Ця лікарня є опорною, саме тому «Фонд Порошенка» вже передавав сюди кисневий концентратор. Сьогодні ми привезли ще одну партію концентраторів. Ми також беремо на себе зобов‘язання перші півроку допомагати допоміжними матеріалами», – наголосив Порошенко.

Як відомо, Фонд Порошенка спільно з компанією Рошен і волонтерами з перших днів пандемії забезпечують медиків захисними костюмами – в лікарні передали понад 157 тисяч штук. А також  10 тисяч антивірусних окулярів, понад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю, ремонт і розхідники понад 50 апаратів ШВЛ, оплатили та відправили у регіони України понад 50 тисяч продуктових наборів для людей із вразливих категорій.

Допомогу отримали близько 200 медичних закладів.

У жовтні 2020 року завдяки пільговому кредиту від Міжнародного інвестиційного банку розпочалося вітчизняне виробництво високоякісних захисних костюмів для медпрацівників. Компанія Рошен та Фонд Порошенка профінансували виготовлення першої партії медичного одягу.

Загалом у Порошенка витратили на благодійну допомогу 120 мільйонів гривень. Наразі у пріоритеті Фонду Порошенка та волонтерів – закупівля кисневого обладнання для хворих на коронавірус, більше 150 концентраторів вже доставлені в Україну для медзакладів у різних областях.

Back to top button