Україна

Підсумки 17.02:Конференція у Мюнхені та пошук газуСюжет


Підсумки 17.02:Конференція у Мюнхені та пошук газу

Зеленський виступив на Мюнхенській безпековій конференції; Україна здійснить масштабні пошуки газу на заході країни. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Зеленський виступив на Мюнхенській конференції
 
Президент Володимир Зеленський виступив на Мюнхенській конференції з питань безпеки, під час якої запевнив, що немає альтернативи членству України в ЄС та НАТО. “Немає альтернативи українській перемозі. Немає альтернативи Україні в ЄС. Немає альтернативи Україні в НАТО. Немає альтернативи нашій єдності. Тому немає і не буде альтернативи тому, щоб позбутися російської агресії остаточно, звільнити землю, звільнити людей”, – заявив Зеленський. У свою чергу, канцлер Німеччини закликав міжнародних партнерів, які мають бойові танки західного зразка, терміново надіслати їх Києву. А президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Росія – це “не країна, а мафія”.
 
Україна проведе масштабні пошуки газу
 
Компанія Укргазвидобування проведе 3D сейсморозвідувальні роботи на заході України з метою пошуку газу. Про це повідомив голова правління НАК Нафтогаз України Олексій Чернишов. Заплановані дослідження – наймасштабніші за цією технологією, які проводилися в Україні.
 
Зеленський анонсував резолюцію щодо миру
 
Україна представить на майданчику Генеральної асамблеї ООН резолюцію про справедливий мир. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на саміті лідерів країн Карибської співдружності. Він закликав учасників саміту підтримати резолюцію України.
 
Три країни дадуть Україні 100 танків – Рютте
 
Нідерланди разом із Німеччиною та Данією планують поставити в Україну майже 100 танків Leopard. Перші танки відправлять, як тільки вони матимуть бойову готовність. Про це заявили президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте на спільній прес-конференції у Києві. Глава уряду Нідерландів відмовився називати точні дати поставок танків. Він наголосив на необхідності перевірки того, чи має екіпажі бойова готовність.
 
Гаага займеться злочинами Росії в липні
 
Міжнародний центр з розслідування злочинів Росії в Україні в місті Гаага (Нідерланди) розпочне роботу у липні цього року. Про це сказав член Єврокомісії з питань юстиції Дідьє Рейндерс на брифінгу із генпрокурором України Андрієм Костіним у Брюсселі. Наступним кроком буде пошук юрисдикції Спецтрибуналу, про який просить Україна чи іншого трибуналу. Рейндерс зазначив, що в Україні скоюється багато воєнних злочинів і потрібно бути впевненими, що “злочинці будуть точно покарані, і все життя боятимуться постати перед трибуналом”.
 
Зеленський заговорив про постачання далекобійних ракет
 
Президент Володимир Зеленський заявив, що у спілкуванні з партнерами вже знімається табу з поставок далекобійних ракет. Про це він сказав у вечірньому зверненні. Глава держави нагадав, що останніми тижнями триває дипломатичний марафон, під час якого ведуться переговори з представниками різних країн.
 
Ашан постачав солдатам РФ товарами під виглядом “гумпомощі” – ЗМІ
 
Російська “дочка” французького Ашана з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну постачала товари російським військовим на окупованих українських територіях під виглядом гуманітарної допомоги цивільним. Крім того, філія допомагала російським військкоматам набирати мобілізованих. Про це йдеться у спільному розслідуванні трьох видань The Insider, Le Monde та Bellingcat.
 
Україна виконала умови МВФ
 
Україна та співробітники Міжнародного валютного фонду досягли домовленості щодо перегляду Програми моніторингу за участю Ради директорів, повідомляє МВФ. Завершення першого та останнього перегляду, що підлягає затвердженню керівництвом МВФ, відкриває шлях до початку обговорення повноцінної програми, яка б підтримала зусилля уряду України щодо вступу до ЄС.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button