Україна

Порошенко готовий пройти детектор брехні в прямому ефірі (відео)

Колишній Президент України Петро Порошенко заявив, що не довіряє Державному бюро розслідувань і готовий пройти детектор брехні в ефірі телеканалу «Прямий». Про це він сказав на брифінгу біля офісу партії «Європейська солідарність» після допиту в ДБР.

«Я не довіряю Державному бюро розслідувань, я не довіряю його керівництву, я не вірю в об’єктивність і неупередженість слідства. І в той же час на «Прямому» каналі ті питання, а у мене є цей перелік, які вони хотіли озвучити, я готовий пройти детектор брехні у прямому ефірі», – сказав екс-президент.

Порошенко додав, що він, як і політична сила «Європейська солідарність», буде чітко стояти на позиціях захисту свободи слова. «Хочу наголосити, що під час мого президентства абсолютно більший проміжок часу діяла заборона на перевірку засобів масової інформації. І події, які сьогодні розгортаються навколо «Прямого», дають мені всі підстави стверджувати, що ми маємо справу зі спробою рейдерського захоплення «Прямого» каналу», – заявив екс-президент.

За словами Порошенка, ініціатором цього є колишній заступник глави АП Андрій Портнов. «Сьогодні за його заявами з припущеннями, які абсолютно не мають нічого спільного з правдою, більше 3 місяців Державне бюро розслідувань робить спробу тероризувати журналістів. Ще раз наголошую, що я не маю жодного відношення до власності або до управління «Прямим» каналом. Але і я, і наша політична сила, закликаємо усіх стати на захист свободи слова в Україні», – додав колишній президент.

Окремо Порошенко додав, що не може стверджувати, що зараз ДБР є неупередженим та політично незаангажованим органом державного розслідування.

Нагадаємо, сьогодні 12 серпня Петро Порошенко прийшов на черговий допит до Державного бюро розслідувань.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що допит Петра Порошенка стосувався ухилення від податків під час купівлі-продажу телеканалу «Прямий» і у подальшому допит може пройти зі застосуванням поліграфу.

Додамо, що сьогодні під стінами ДБР пройшов мітинг на захист свободи слова. Серед мітингуючи були помічені діти Порошенко – доньки Олександра і Євгенія та син Михайло.

3 Comments

  1. A pochemu Zelenskomu bi ne proyti cherez detektor lji, on tak mnogo brehal pered viborami……. i o svyazyah s Kolomoyskim v tom chisle. Sto dney “prezidenstva” ??? – , mojet pora nachat rabotat, a ne otvlekat vnimanie ot svoego bezdeystviya na poiski krimimala, da i gramote pouchitsya bi nado, U nas uje bil odin “proffessor”.

  2. Петя, ты нам уже не интересен…
    В “хате” тебя с удовольствием “отполиграфят”.
    Зря ты вернулся. Сидел бы себе тихонько в Европе.

  3. Мне кажется полиграф у нас может пройти любой политик тем более Порошенко , т.к. враньё – это их стиль жизни не вызывающий у них никаких эмоций. Чем больше в политике тем сложнее полиграфу определить врет он или нет. Такова реальность в Украине.

Back to top button