Україна

Порошенко: частка ЕС у загальній структурі українського експорту наближається до 50 %

Частка Європейського Союзу в загальній структурі українського експорту стрімко наближається до 50% і становить зараз 42,6%. Про це заявив президент Петро Порошенко під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Львівщини в суботу, повідомляє 1NEWS, посилаючись на Економічну правду.

“Частка Європейського Союзу в загальній структурі українського експорту вже зараз складає 42,6% і стрімко наближається до 50%. Уявіть, 50% українського експорту — це найбільший у світі, найнадійніший, найзаможніший ринок ЄС”, – розповів Порошенко.

Він підкреслив, що у 2018 році під час війни Україна продала до Євросоюзу більше товарів, ніж будь-коли за українську історію. За словами президента, лідером у цьому є Львівщина.

Він зазначив, що частка Євросоюзу в загальному експорті Львівської області складає 78,6%. Лише за 2017 рік експорт збільшився на 22%.

Нагадаємо, експорт українських товарів до країн Європейського Союзу у 2018 році становив 20,2 мільярда доларів.

Раніше Міністерство економічного розвитку показало структуру експорту товарів до ЄС.

One Comment

  1. Экспорт в основном сырьевой, хотя и видны трансформации, но они очень медленны. Государство в этом процессе (перехода на продукцию с повышенной добавленной стоимостью) – самоустранилось!!! Импорт растет более быстрыми темпами, чем экспорт. Торговое сальдо – отрицательно и этот минус растет!!! Наконец очень быстро растет импорт из рашки! Так что пеця, не надо выдергивать из контекста отдельные плюсы. Расскажи о все картине и обьясни, почему она такая!!!

Back to top button