Україна

Президент закликав забути про тіньову економіку

Президент закликав забути про тіньову економіку

Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський заявив про неприпустимість тіньової економіки в Україні

Зеленський наголошує на максимальному розширенні економічних можливостей в Україні на легальному ґрунті.

 

Керівництво України у четвер, 9 червня, провело нараду з питань відновлення економіки країни, яка постраждала від російського вторгнення. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні за підсумками 106-го дня війни.

 

“Провів сьогодні дуже важливу нараду із чиновниками. Економіка, бізнес, робочі місця. Обговорили дії на трьох рівнях – те, що потрібно зробити зараз, те, що ми можемо зробити найближчим часом, як би складно не було, і те, що обов’язково зробимо після війни”, – сказав глава держави.

 

За його словами, йдеться про такі кроки:

 

  • програма спеціальних грантів для підтримки малого та середнього бізнесу – те, що зараз може забезпечувати нові робочі місця та нову податкову базу;
  • розвиток сектора безпеки, який має стати зовсім іншим, ніж усі 30 років незалежності України: “Безпека має бути на 100 відсотків”;
  • промислове відновлення та залучення інвестицій у державу: локалізація, індустріальні парки, підтримка державного замовлення, залучення сучасних технологій в Україні.

При цьому Зеленський наголосив, що в Україні не повинно бути місця тіньовій економіці.

 

“Хочу підкреслити одну деталь. І ця деталь – фундаментальна. Ми вже маємо звикати до того, що в суспільстві можуть бути лише дві частини – ті, хто захищає нашу незалежність, і ті, хто працює так, щоб забезпечити цей захист. І це не питання тієї чи іншої економічної доктрини, не питання тієї чи іншої політичної позиції. Ми просто не можемо собі дозволити, щоб у країні залишалася тіньова частина економічного життя”, – уточнив він.

 

Глава держави закликав бізнес за законом оформляти працівників і сплачувати податки, максимально розширити економічні можливості в Україні на легальному ґрунті.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button