Світ

Названо дату нової зустрічі у форматі Рамштайн

Названо дату нової зустрічі у форматі Рамштайн

Онлайн-зустріч для військової допомоги Україні

Заплановану зустріч під час телефонної розмови обговорили міністри оборони США та ФРН, повідомляє прес-служба Міноборони Німеччини.

Наступна зустріч контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн має відбутися 20 січня 2023 року. Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони Німеччини, заплановану зустріч під час телефонної розмови 7 січня обговорила глава міністерства Крістіні Ламбрехт з міністром оборони США Ллойдом Остіном.

“Міністр оборони Ламбрехт говорила з міністром оборони Ллойдом Остіном сьогодні під час її першої міжнародної телефонної конференції у новому році. У рамках підготовки до майбутньої зустрічі в Рамштайні 20 січня 2023 року у фокусі переговорів були поточна військова ситуація в Україні та координація подальшої військової підтримки України, зокрема, бронетранспортерів та системи ППО Patriot”, – йдеться у повідомленні.

Міністри обговорили спільну німецько-американську ініціативу щодо постачання Україні бронетранспортерів західного зразка.

“У той час, як США надасть бронетранспортери Bradley, Німеччина поставить до 40 бронетранспортерів Marder як пожертвування з промислових запасів або запасів Бундесверу. Боєприпаси для БМП надійдуть зі складів Бундесверу. Цим ми також доповнюємо заплановане постачання колісних танків-троянд”, – зазначила Ламбрехт.

Ламбрехт також повідомила, що ФРН забезпечить Україні запасні частини та ремонт техніки.

“Разом із нашими союзниками ми ще раз показуємо, що ми єдині у підтримці України, діючи як єдине ціле і в тісній координації. Разом ми сильніші”, – підсумувала Крістіні Ламбрехт.

Раніше повідомлялося, що Італія розгляне передачу систем ППО Україні.

Нагадаємо, США оголосили рекордний пакет допомоги Україні. До нього входять додаткові HIMARS, бронемашини HUMVEE та MRAP, зенітні ракети Sea Sparrow, легкі танки M2 Bradley.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button