Україна

Попри опір Угорщини: ФРН очікує ухвалення €50 млрд для України


Попри опір Угорщини: ФРН очікує ухвалення €50 млрд для України

Німецький уряд продовжить “енергійну кампанію” за ухвалення великого пакета допомоги ЄС, а також виділить вісім мільярдів євро від себе.

Німеччина вважає, що країни-члени Євросоюзу зможуть ухвалити наступний пакет допомоги Україні в розмірі 50 млрд євро, навіть попри блокування Угорщини. Про це у четвер, 28 грудня, повідомив Bloomberg з посиланням речника міністерства закордонних справ Німеччини Крістіана Вагнера.

“ЄС продовжить свою підтримку України в будь-якому випадку. 26 країн ЄС, звичайно, також зможуть діяти. Але я не хочу зараз спекулювати на тому, як саме може бути організована така підтримка. Це також потребує подальших консультацій у Брюсселі”, – сказав Вагнер.

За його словами, німецький уряд надасть військову підтримку Україні на суму вісім мільярдів євро у 2024 році та продовжить “енергійну кампанію” за ухвалення більшого пакета допомоги ЄС на суму 50 мільярдів євро на початку наступного року.

Як відомо, прем’єр Віктор Орбан погрожує заблокувати всю допомогу Євросоюзу для України, а також подальший рух нашої країни до блоку, якщо лідери ЄС не погодяться переглянути всю свою стратегію підтримки Києва. 

Пізніше Орбан заявив, що Угорщина погодиться не накладати вето на пропозицію Євросоюзу щодо виділення фінансування для України в розмірі €50 мільярдів, але Брюссель має розморозити призначені для Угорщини €30 мільярдів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button