Україна

Поплавський: Аграрна партія не дасть вкрасти українські землі чужинцям!

Аграрна партія України не дасть транснаціональним компаніям вкрасти українські землі. Про це в ефірі ток-шоу «Ехо України» на телеканалі «Прямий» заявив лідер політсили Михайло Поплавський.

«Я аграрій, в мене своє аграрне господарство. Я тримаю в селі молочно-товарну ферму. В мене 3 тис. гектарів землі. За рахунок цього я підтримую своє рідне село у всіх питаннях. І я впевнений: якщо не буде малого і середнього бізнесу, фермерських господарств у селі, то село гине. Молодь виїжджає за кордон. А нам потрібно зробити, щоб село було привабливим. Адже сьогодні село дає 20% ВВП і 40% валютної виручки, тобто село фактично – локомотив нашої економіки. Без села України не буде!» – підкреслив Поплавський.
Він зазначив, що за останні роки влада не зробила фактично нічого для розвитку українського села.
«Україна – аграрна, у нас 10 млн селян, і у них немає своєї партії. За останні п’ять років існуючі парламентські партії не зробили нічого для села. Немає хороших лобістів, щоб сьогодні створити умови на селі. Для цього серед іншого треба впровадити додаткові коефіцієнти до зарплатні вчителям і медикам, що працюють в селі. Також в селі треба підтримати малий та середній бізнес, фермерські господарства, і на п’ять років звільнити їх від податків. А зараз селяни кинуті напризволяще. Я вірю, що Аграрна партія пройде в Раду, бо селяни за нас проголосують. І тоді ми будемо лобіювати ті закони, які потрібні для українського села», – запевнив лідер Аграрної партії.
За його словами зараз існує небезпека розкрадання української землі транснаціональними корпораціями.
«В нас 42 млн Га землі, з них 10,5 – у власності держави, 31,5 – у пайовиків. Потрібно зробити інвентаризацію земель, бо зараз 3-5 млн Га землі на чорному ринку. Мораторій на продаж землі є, але продаж на чорному ринку землі іде. Тож треба провести інвентаризацію і після цього зробити прозорий ринок. Аграрна партія не дасть вкрасти українські землі транснаціональним компаніям і чужинцям! Уявіть собі, що транснаціональні компанії зайшли в село. Вони не будуть займатися соціальною сферою – ані школами, ані медициною, ані культурою. Сьогодні наше єдине спасіння – створити умови роботи на селі. Малий та середній бізнес має бути основою відродження села», – резюмував Михайло Поплавський.

Back to top button