Україна

Попередні результати виборів мерів у трьох містах

У неділю, 17 січня, відбулися повторні вибори голів трьох міст – Борисполя і Броварів на Київщині та Новгорода-Сіверського на Чернігівщині. Уже стали відомі перші результати, повідомили спостерігачі руху «ЧЕСНО», передає 1NEWS.

У Броварах найімовірніше не буде другого туру. Тут 50% бар’єр може подолати ексрегіонал і чинний мер Ігор Сапожко.

«Сапожку в разі перемоги доведеться формувати більшість із різних політичних сил. Наразі ще підраховуються результати виборів депутатів Броварської міськради, але «Єдність Ігоря Сапожка» монобільшості не матиме в раді», – ідеться в повідомленні.

Що стосується двох міст, то тут двох турів не буде. Кількість виборців і в Борисполі й у Новгород-Сіверську менша, ніж 75 тисяч. «На малих громадах заощаджують і в них діють інші правила гри. Скільки б не набрав переможець виборів – навіть із відривом в 1 голос – він переможе», – додали в «ЧЕСНО».

Отже, ЄС уже заявила про те, що в Борисполі перемагає їхній кандидат Володимир Борисенко. Тут треба додати, що в Бориспільській міськраді вже є своя більшість, яка підтримала на посаду секретаря ради представника «Слуги народу». Він, до речі, балотується в мери, як самовисуванець.

Щодо Новгород-Сіверська, то партія «Рідний дім» заявляє про перемогу їхньої кандидатки Людмили Ткаченко. Вона наразі є секретарем ради.

 

 

 

Back to top button