Україна

Понад 50% українців добре або дуже добре ставляться до Росії – соцопитування

А от в Росії добре або дуже добре ставляться до України лише 34% населення

У лютому 2019 року кількість українців, які добре, або дуже добре ставляться до Росії, зросла на 9 процентних пунктів і становить 57%.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, – повідомляє 1NEWS.

Відзначається, що позитивне ставлення до Росії обумовлене переважно позитивним ставленням до громадян цієї країни.

Також повідомляється, що за весь період спостережень (з 2008 до 2019) українці краще ставилися до Росії, ніж росіяни до України.

“У лютому 2019 року в Росії добре або дуже добре ставилося до України 34% населення, погано або дуже погано 55%, тобто зараз українці набагато краще ставляться до Росії, ніж росіяни до України”, – зазначають соціологи.

При цьому повідомляється, що росіяни краще ставляться до українців, ніж українці до росіян (позитивно ставляться до українців 82% росіян, 7% росіян добре ставляться до керівництва України).

Соціологи з’ясували, що майже 90% населення вважають, що Україна має бути незалежною державою. При цьому порівняно з лютим 2018 року кількість тих, хто бажає закритих кордонів із Росією, зменшилася (з 44% до 39%), а кількість тих, хто бажає незалежних відносин, але без кордонів і митниць, збільшилася (з 44% до 48%).

У Росії порівняно з березнем 2018 року теж зменшилася кількість бажаючих закритих кордонів з Україною (було 39%, стало 25%).

Джерело: КМІС

3 Comments

  1. Оце такими статтями українців призвичаюють до думки, що до кацапів 50% відносяться добре.Також і прапори разом – знову будемо братами.Яка холєра твориться?Колись і я відносилась нормально, а зараз одна ненависть,кого ви хочете обдурити? Чи ви є кацапсько-українськми гнидами?

  2. А скільки вам заплатили за таку брехню?!!!! Потрібно обдурити українців перед виборами!!!!. 95 % українців терпіти не можуть москалів, попитайте на вулиці!!!!!

  3. Cкільки вам заплатили за таку брехню?!!!! Потрібно обдурити українців перед виборами!!!!. 95 % українців терпіти не можуть москалів, попитайте на вулиці!!!!!

Back to top button