Цікаве

Червоне м’ясо несе смертельну небезпеку для людей похилого віку

При переробці організмом літніх людей червоного м’яса виробляється отрута, з’ясували американські вчені. Тому даний продукт несе смертельну небезпеку для пенсіонерів.

У кишечнику у літніх людей виділяється велика кількість бактерій, що беруть участь в перетравленні червоного м’яса. В результаті в шлунково-кишковому тракті з’являються речовини, які ушкоджують стінки артерій. Це збільшує ризик розвитку атеросклерозу, серцевих хвороб і передчасної смерті. При вживанні свинячого або яловичого стейка кишкові бактерії розщеплюють м’ясо на амінокислоти та інші речовини. При цьому в печінці літніх концентрується надмірна кількість триметиламіну (TMAO). Під час досліджень з’ясувалося, що ця речовина згубно впливає на кровоносні судини людини. В результаті збільшується ймовірність неправильної роботи мозку, погіршення пам’яті і мислення.

Любителі червоного м’яса похилого віку схильні до більшого ризику інфаркту та інсульту, ніж вегетаріанці. Крім судинних порушень підвищується ймовірність зниження розумових здібностей. Тому в похилому віці розумніше відмовитися або скоротити вживання свинячого і яловичого стейка. При проблемах зі здоров’ям необхідно звернутися за допомогою до лікаря.

Back to top button