Україна

Понад 25% українок за кордоном зазнавали насильства – опитування


Понад 25% українок за кордоном зазнавали насильства - опитування

З них сексуального насильства зазнавали 15%, фізичного – 7,1%, фізичного та сексуального – 3,5%.


Сексуального або фізичного насильства зазнавали понад 25% українських жінок, які перебувають за кордоном. Про це повідомила співзасновниця Українського жіночого конгресу Світлана Войцеховська, передає Укрінформ.
 
“26% українських жінок зазнавали сексуального або фізичного насильства за кордоном. З них зазнавали сексуального насильства 15%, фізичного – 7,1%, фізичного та сексуального – 3,5%”, – сказала вона.
 
Водночас за результатами дослідження Передумови повернення в Україну для участі у відбудові українських жінок, які знайшли тимчасовий прихисток за кордоном, 63,9% опитаних повідомили, що не зазнавали насильства за кордоном, 10,5% – не захотіли відповідати.
 
Крім того, за даними дослідження, 44% опитаних українок, які перебувають за кордоном, мають проблеми, пов’язані з гінекологічним здоров’ям, у 31% – це збільшилося з початком повномасштабної війни.
 
Опитування було проведено 1-12 листопада. Було опитано 800 жінок-українок з 18 країн перебування (переважно з Польщі, Чехії та Німеччини, де перебуває більшість біженців з України).
 
Нагадаємо, за останній рік українки почали частіше повертатися до рідних осель, після чого і почав збільшуватися рівень злочинів вчинених проти них. Так, рівень домашнього насильства в Україні у 2023 році зріс удвічі в порівнянні з минулим роком.

На сьогодні ще майже 9 мільйонів українців перебувають за кордоном, з них близько 3 мільйонів трудових мігрантів. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button