Україна

Понад 170 тисяч активістів взяли участь у Всесвітньому дні прибирання в Україні

26 вересня в Україні завершилась всесвітня акція World Cleanup Day, яка в Україні тривала з 18 вересня. Цього року в ній взяли участь понад 170 тисяч активістів, які прибирали засмічені ділянки по всій країні за допомогою офіційного застосунку події в Україні – EcoHike, розробленого інженерами GlobalLogic зі Львова. Про це 1News повідомила прес-служба компанії.

У 2021 році у Всесвітньому дні прибирання в Україні взяло участь на 18% активістів більше ніж торік – понад 170 тисяч учасників.

У 2020 році за допомогою застосунку EcoHike за день акції вдалося зібрати 764 тонни сміття на понад 2100 локаціях у 24 областях та 243 населених пунктах. Цього року результати прибирання мають бути в рази більші. Остаточні підсумки акції буде оголошено у жовтні.

Прибирання засмічених ділянок відбувається за допомогою офіційного додатка акції – EcoHike. Цього року в ньому оновився функціонал, а розробка стає платформою для колаборації екоактивістів і компаній. Так, у застосунку можна самостійно створити публічну чи приватну подію, а також знаходити та долучатися до вже створених.

Крім того, розробники подбали про промотування заходів із прибирання. Користувачі можуть ділитись новинами й запрошувати друзів долучитись до ініціативи в соцмережах, а також стежити за мітками, активістами й налаштовувати фільтри у застосунку під себе.

В оновленій версії EcoHike активістам стало простіше позначати й прибирати забруднені ділянки – GPS-координати визначаються точніше, а на головному екрані видно більші ділянки мапи. Розробники врахували й побажання користувачів до офлайн-інтерфейсу. Тепер можна зберігати як географічні райони, так і позначки з фотографіями. Щоб відмітити засмічену ділянку достатньо одного фото з зазначенням локації.

“Екосвідомий спосіб життя доступний кожному і не вимагає значних зусиль. За два роки EcoHike об’єднав тисячі небайдужих українців – більше ніж 7000 користувачів поставили понад 350 міток, прибрали десятки тонн сміття та понад 100 гектарів парків, говорить Вікторія Константинова, директорка з маркетингу GlobalLogic Ми віримо, що оновлені функції застосунку допоможуть активістам не лише знаходити й позначати забруднені ділянки, але збирати однодумців та організовувати прибирання.”

У планах компанії також створення функціоналу для позначення сортувальних станцій на мапі в EcoHike та проведення ще більшої кількості масштабних прибирань. Завдяки новим можливостям, громадські організації, активісти та представники бізнесу зможуть об’єднати зусилля й зробити Україну чистішою.

EcoHike — внутрішній проtкт GlobalLogic. Його створила і запустила львівська команда розробників у серпні 2019 року. Цей безкоштовний інтерактивний застосунок дозволяє позначити на інтерактивній мапі засмічену територію та об’єднати активістів для її прибирання. EcoHike працює на всій території України – у тому числі й у режимі офлайн. У 2021 році український додаток став офіційним застосунком Всесвітнього дня прибирання “World Cleanup Day” в Україні, організованого Всеукраїнським молодіжним рухом «Let’s do it, Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It, World».

Back to top button