Україна

Понад 140 тисяч переселенців позбавили виплат – Мінсоцполітики


Понад 140 тисяч переселенців позбавили виплат - Мінсоцполітики

Було виявлено випадок, коли людина отримувала соцвиплати майже рік, і при цьому купила автомобіль Mercedes 2023 року вартістю понад 9,5 млн гривень.

Понад 140 тисяч переселенців було позбавлено соцвиплат через невідповідність критеріям.Про це заявила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович в інтерв’ю Forbes.

“Ми звірилися з Державною прикордонною службою та припинили виплати тим, хто не відповідає новим критеріям. Це близько 112 тисяч осіб… Також щомісяця ми проводимо перевірки людей, які повернулися до свого постійного житла або мали власне житло. Таких було понад 12 000. Ще 9500 виявлені померлими, і ще 9800 мали подвоєння, тобто людина отримала виплати в кількох громадах”, – зазначила вона.

За словами Жолнович, внаслідок таких перевірок видатки бюджету зменшилися приблизно на 400 млн гривень на місяць.

Вона розповіла, що було виявлено випадок, коли людина отримувала соцвиплати майже рік, і при цьому купила автомобіль Mercedes 2023 року вартістю понад 9,5 млн гривень.

“Також зафіксовано близько 250 осіб, які здійснили операції на суму понад 100 000 грн. Ще 80 осіб купили квартири чи земельні ділянки більш ніж на 100 000 грн”, – зазначила чиновниця.

Як повыдомлялося, деяким ВПО відмовили у виплатах з вересня.

Нагадаємо, на виплати за прихисток переселенців спрямовано понад 100 млн грн.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button