Україна

Понад 13% усіх ув’язнених підписали контракт із ЗСУ


Понад 13% усіх ув’язнених підписали контракт із ЗСУ

Найбільший потік бажаючих служити у ЗСУ спостерігався в останні два тижні травня, коли закон тільки набрав чинності.

Після введення закону, який дозволяє певним групам ув’язнених підписувати контракт із ЗСУ, такою можливістю вже скористалися щонайменше 3611 засуджених. Відповідні дані наводить NGL.media у матеріалі, опублікованому напередодні, 30 липня.

Аналіз судового реєстру вказує на те, що за три місяці після набуття чинності закону, 3611 ув’язнених вирішили звільнитися в обмін на військову службу. Це становить більш як 13% від загальної кількості ув’язнених у колоніях України (на 15 травня в українських колоніях і тюрмах перебували 27471 засуджений).

Міністр юстиції Денис Малюська раніше заявляв, що уряд планує мобілізувати не менше 4 тисяч засуджених.

Водночас найбільший потік бажаючих служити у ЗСУ спостерігався в останні два тижні травня, коли закон тільки набрав чинності.

Стосовно характеру злочинів, то більшість з них були засуджені за крадіжки, грабежі, розбої та тяжкі тілесні ушкодження, включаючи ті, що призвели до смерті потерпілих. Майже всі вони служитимуть на стрілецьких посадах. Лише кілька з них виконуватимуть обов’язки санітарів, кухарів або водіїв.

Нагадаємо, раніше Секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Роман Костенко поінформував, що до Сил оборони вже мобілізувалися 3,8 тисячі ув‘язнених.

Додамо, 17 травня президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених. Закон передбачає умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для засуджених, які вирішать підписати контракт із ЗСУ.

Повідомлялося, що засуджені, які будуть мобілізовані до армії, нестимуть службу виключно у спеціальних підрозділах при військових частинах.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × two =

Back to top button