Україна

Понад 12 тисяч киян захворіли на грип за тиждень

За 10-й тиждень 2019 року зареєстровано 12 110 хворих на грип та ГРВІ, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу столичної адміністрації.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

“Показник захворюваності на грип та ГРВІ становив 408,7 та є нижчим епідемічного порогу на 52,3%. Загалом інтенсивність епідемічного процесу перебуває на рівні, характерному для цього періоду року”, – сказав Поворозник.

За його словами, у столиці спостерігається незначне зниження захворюваності на грип та ГРВІ на 3%, яке відбулося за рахунок дитячого та дорослого населення. Так, дітей захворіло – 7 950 осіб (зниження 0,9%), дорослих – 4 160 осіб (зниження на 6,8%).

«У структурі захворюваності діти становлять 65,6%, а на попередньому тижні – 64%. Серед школярів захворюваність знизилася на 1,8%: 3 541 випадок, що становить 44,5% від загальної кількості захворілих дітей і 29,2% від загальної кількості осіб, які звернулися за медичною допомогою», – розповів Поворозник.

Він зазначив, що до медичних закладів за 10-й тиждень госпіталізовано 142 особи, із них 129 – діти.

«Із початку епідемічного сезону – 1 жовтня 2018 року – у щеплювальних кабінетах приватних клінік і комунальних закладів охорони здоров’я вакцинацією проти грипу охоплено 35 035 осіб, із них 9 296 – діти», – додав Поворозник.

Він окремо зазначив, що за інформацією Департаменту освіти і науки, наразі у Києві призупинено освітній процес у 4 закладах загальної середньої освіти (34 класи), із них повністю – у 1 закладі, частково – у 3-х закладах.

Так, за словами Поворозника, освітній процес призупинено:

– Деснянський район – усього 1 заклад (частково);

– Дніпровський район – усього 1 заклад (повністю);

– Солом’янський район – усього 1 заклад (частково);

– Шевченківський район – усього 1 заклад (частково).

У КМДА зазначили, що керівники навчальних закладів мають право повністю або покласово призупиняти навчальний процес за відсутності 20% від загальної кількості учнів із причини захворювання на грип та ГРВІ. Таке рішення на початку поточного року прийняла постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

 

 

Back to top button