Україна

Понад 100 муніципальних депутатів із різних міст Росії, а також журналісти виступили проти нападу РФ на Україну – 1News


Фото з відкритих джерел

Проти воєнних дій РФ в Україні також виступили російські вчені та наукові журналісти

Понад 100 муніципальних депутатів із різних міст Росії, а також журналісти виступили проти нападу РФ на Україну. Про це повідомляє “Новая газета”.

“Ми, обрані народом депутати, беззастережно засуджуємо напад російської армії на Україну… Це безприкладне злодіяння, якому немає і не може бути виправдання”, – йдеться у заяві.

Під відкритим листом до громадян РФ підписалися депутати з Москви, Санкт-Петербурга, Великого Новгорода, Самари, Рязані, Йошкар-Оли та інших міст.

Вони вважають, що війна з Україною призведе до катастрофічних наслідків: загинуть і будуть поранені тисячі людей, а на Росію чекають ізоляція та зростання цін. Наприкінці звернення депутати закликають росіян не брати участь в агресії, не схвалювати її і не мовчати.

Під відкритим листом, зокрема, підписалися депутат Міськдуми Великого Новгорода Ганна Черепанова, московські мундепи Олена Русакова, Максим Гонгальський, Андрій Морєв, Олена Котеночкіна та Олена Філіна та інші.

Водночас російські журналісти також опублікували відкриту заяву із засудженням нападу на Україну.

“Ми, кореспонденти російських ЗМІ та експерти, які пишуть про зовнішню політику Росії, засуджуємо військову операцію, яку розпочала РФ в Україні. Війна ніколи не була і не буде методом вирішення конфліктів, і їй немає виправдань”, – йдеться у заяві.

Наразі свої підписи залишили понад 70 працівників ЗМІ. Серед них журналісти “Комерсанта”, “Дождя”, “Нової газети”, РБК, “Эхо Москвы”, The Bell, RTVI, “Сноба”, “7х7”, “Известий” “Медіазони” та інших.

Проти воєнних дій РФ в Україні також виступили російські вчені та наукові журналісти.

1News за темою: У Чернігівській області українські війська відбили наступ противника

Як повідомлялося раніше, під Харковом тривають бої за 4-5 км від межі міста з північного боку. За його словами, українські солдати збили чотири російські танки.

Крім того, у Київській області українські військові збили три російських вертольоти поблизу аеропорту Гостомель. Ворожа військова техніка зайшла через пункт пропуску “Вільча”.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button