Україна

Помер Посол України в Китаї

Посол України в Китаї Сергій Камишев помер у віці 64 років, повідомляє 1News з посиланням на повідомлення МЗС України.

«Сергій Олексійович розпочав роботу в МЗС у перші роки після здобуття Україною незалежності та присвятив понад два десятиліття свого життя роботі на дипломатичній ниві. Він особисто доклав значних зусиль для розбудови відносин з державами Азії та Близького Сходу, двічі – у 2004-2009 та 2019-2021 роках – очолював Посольство України в КНР. Своїм прикладом професіоналізму Сергій Олексійович надихнув не одне покоління українських дипломатів, які перейнявши його досвід та знання, нині працюють на відповідальних посадах, як в центральному апараті МЗС, так і за кордоном», – говориться у повідомленні.

Міністерство закордонних справ України висловлює глибокі співчуття родині та близьким померлого у зв’язку з цією непоправною втратою.

«Світла пам’ять про Сергія Олексійовича завжди житиме в наших серцях», – додали в МЗС.

Новину вже прокоментував екс-голова Офісу Президента Андрій Богдан. Він назвав Камишева своїм великим другом.

«Помер мій хороший товариш Сергій Камишев. Чесний, професійний, щирий. Легенда дипломатії. Двічі посол України у Китаї», – пише Богдан.

Він долав, що «останні пів року один пі***ас тероризував його звільненням, тому що «людина Богдана». «Тупому виродку незрозуміло що таке професіоналізм і незрозуміло що таке інтереси держави. Ти будеш сидіти…», – додав Богдан, не конкретизуючи.

Під повідомленням Богдана багато відомих людей залишили слова співчуття. Серед них екс-міністр Кабміну Сергій Толстоухов, колишній голова Київської облдержадміністрації Михайло Бно-Айріян, голова наглядової ради «Міжнародних авіаліній України» Арон Майберг та інші.

Попередня причина смерті дипломата – обширний інфаркт.

Back to top button