Україна

Помер дипломат Богдан Соколовський

Колишній уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський пішов з життя. Про це на своїй сторінці у Facebook написала медіа-експерт, екс-керівниця управління інформполітики Секретаріату Президента Віктора Ющенка Лариса Мудрак.

«Богдан Соколовський пішов у засвіти. Політик. Дипломат. Фізик. Це фото на одній з численних прес-конференцій в період 2005-2010рр. В той час він був Поважним й Надзвичайним Послом з міжнародних питань енергетичної безпеки. Я модерувала тоді всі його прес-конференції. Це були перші відкриті війни з Росією, лише тоді енергетичні. Ми багато й часто говорили про стійкість, відданість, служіння. Історію країни, спадкові травми, ідентифікацію нації»,  – пише Мудрак.

Вона додала, що Соколовський тонко й глибоко відчував особливі ньюанси ролі й можливості України на світовій мапі. Знав те, про що зараз вже не встигають говорити в політичних війнах й дипломатичних діалогах.

Богдан Соколовський з 1993-го по 2004 рік перебував на дипломатичній роботі в Міністерстві закордонних справ України. Працював радником президента України Ющенка з питань зовнішньої політики.

У 2008-2010 рр. працював уповноваженим і представником президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки.

Back to top button