Україна

Поляки заблокували шостий пункт пропуску на кордоні з Україною


Поляки заблокували шостий пункт пропуску на кордоні з Україною

Краківець – Корчова став шостим пунктом пропуску на українсько-польському кордоні, де здійснюється блокування руху вантажівок.


У пункті пропуску Краківець ускладнено рух вантажівок через блокування аграріями на території Польщі. Про це повідомила пресслужба ДПСУ в п’ятницю, 16 лютого.
 
За інформацією від польських прикордонників, сьогодні близько 11:10 на території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску Корчова, суміжному з українським Краківець, польські аграрії розпочали блокування руху для вантажних транспортних засобів.
У зв’язку з цим ускладнення руху можливе як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд. На в’їзд до України на території Польщі очікують близько 1730 вантажівок. Перешкоджання руху автобусам та легкового транспорту не планується.
 
Прикордонники просять перевізників врахувати цю інформацію.
Нагадаємо, 9 лютого польські фермери почали блокаду кордону з Україною, вимагаючи скасувати рішення про безмитну торгівлю України з ЄС. 20 лютого польські аграрії заблокують всі прикордонні переходи між Польщею і Україною. Також блокада торкнеться під’їзних шляхів до залізничних перевалочних станцій і морських портів.
Через акції протесту польських фермерів на кордоні з Україною є проблеми з доставкою гуманітарної допомоги.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button