Україна

Поляки купують українську газовидобувну компанію

"Карпатгазвидобування" — одноосібний власник ліцензії на видобуток газу на Библівській нафтогазової площі, що знаходиться на заході Львівської області, в районі, прилеглому до польського кордону

Польська державна нафтогазова компанія PGNiG купує мажоритарну частку в українській приватній “Карпатгазвидобування” для початку розвідки та видобутку вуглеводнів у Львівській області.

Про це інформує 1NEWS.

“Карпатгазвидобування” — одноосібний власник ліцензії на видобуток газу на Библівській нафтогазової площі, що знаходиться на заході Львівської області, в районі, прилеглому до польського кордону.

«З точки зору геології цей район є аналогом Перемишля, найбільшого в Польщі родовища природного газу, яке експлуатується PGNiG понад 60 років. Його привабливість і потенціал були підтверджені попереднім аналізом геологічних і геофізичних даних. Протягом останніх п’яти років ми активно торгуємо природним газом в Україні. Ми не тільки почали продаж газу на український ринок, а й отримали доступ до української ГТС і сховищ, тим самим збільшивши нашу здатність оптимізувати торгівлю природним газом. Наша успішна діяльність і тісна співпраця з ЕРУ підігріли наш апетит до подальшого використання потенціалу українського ринку, і тому наше партнерство розширюється і включає розвідку і видобуток», — заявив Павло Маєвські, президент правління PGNiG.

Відповідно до узгодженого між партнерами ліцензійного графіку робіт, підготовка до буріння розвідувальної свердловини має бути завершена до кінця 2021 року. Буріння свердловини заплановано на другу половину 2022 року з наступними випробуваннями пласта. Якщо результати випробувань будуть позитивними, свердловина буде підключена до української ГТС і введена в експлуатацію в 2023 році.

Укладенню угоди передувало отримання відповідних дозволів Польського управління з конкуренції та захисту прав споживачів і Антимонопольного комітету України.

Власниками Карпатгазвидобування через компанію ЕРУ Менеджмент Сервісез є Ярослав Мудрий (51%) і Дейл Перрі (49%).

Джерело: НВ

Back to top button