Україна

Полтава вводить жорсткі карантинні обмеження

З опівночі 20 березня у Полтаві почали діяти посилені карантинні правила. Рішення про це було ухвалене 19 березня на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомила Полтавська обласна Держспоживслужба, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

Посилений карантин в Полтавській територіальній громаді діятиме два тижні, до 3 квітня. Вимушені обмежувальні заходи впроваджують у зв’язку із різким погіршенням епідемічної ситуації на території Полтави.

У зв’язку з цим забороняється:

– відвідування навчальних закладів здобувачами освіти, крім студентів 6 курсу та інтернів, які здобувають освіту за медичними напрямами та задіяні у подоланні наслідків поширення Covid-19, учнів закладів дошкільної освіти, початкових класів закладів загальної середньої освіти (1-4 класів), спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів, за умови дотримання в них відповідних санітарних та протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учнів (вихованців);

– прийом відвідувачів у закладах культури та проведенняе культурних масових заходів (розважальних, соціальних, рекламних та інших), проведення масових релігійних зборів;

– робота торгово-розважальних центрів в частині діяльності розважальних закладів;

– робота розважальних закладів (дискотеки, нічні клуби і т.д.).

Контролювати виконання протиепідемічних заходів будуть фахівці головного управління Держспоживслужби у Полтавській області, представники главного управління Національної поліції та управління патрульної поліції в Полтавській області.

Нагадаємо, з 20 березня, Київ також переходить у режим жорсткого локдауну до 9 квітня.

А з 21 березня посилює карантинні обмеження Київська область.

19 березня стало відомо, що Рада національної безпеки і оборони України найближчим часом проведе засідання щодо локдауну в Україні.

Back to top button