Україна

Польські школи та дитсадки готуються прийняти ще 200 тисяч дітей з України


Польські школи та дитсадки готуються прийняти ще 200 тисяч дітей з України

Міністр освіти і науки Польщі Пшемислав Чарнек заявив про готовність підтримувати біженців та надавати дітям місця у школах та дитячих садках.

У Польщі готуються прийняти у школах та дитсадках ще 200 тисяч дітей з України. Про це заявив міністр освіти та науки Польщі Пшемислав Чарнек, передає Польське радіо.

“Ми прийняли 200 тис. (українських дітей), з них 160 – до шкіл і 40 – до дитсадків. За нашими оцінками, ще 200 тис. може приєднатися з 1 вересня. Це все буде видно протягом наступних тижнів. Система еластична, узгоджена з керівними органами, із самоврядуванням, з відділами освіти, з Міністерством внутрішніх справ та адміністрації. Ми готові приймати українських дітей”, – запевнив чиновник.

Раніше повідомлялося: якщо війна затягнеться, більшість біженців не повернеться до України.

Експерти вважають, що на повернення біженців могли б спрацювати програми допомоги від міжнародних організацій, програми для повернення та адаптації людей у ​​нових умовах на батьківщині. Несприятливий психологічний клімат та фінансові труднощі – одні з причин, які можуть перешкодити повернутися додому багатьом українцям, які поїхали за кордон.

У Міносвіти розповіли, скільки освітян залишили Україну


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button