Україна

Польські фермери заблокують фури на кордоні – ДПСУ


Польські фермери заблокують фури на кордоні - ДПСУ

Протестувальники планують пропускати по одній вантажівці на годину в пунктах пропуску Ягодин та Шегині, а у напрямку пункту пропуску Рава-Руська – по дві.

Завтра через страйк фермерів очікується укладення руху вантажівок через кордон з Польщею. Про це повідомила Державна прикордонна служба України у четвер, 10 лютого.

За попередньою інформацією, 9 лютого о 10:00 розпочнеться страйк польських фермерів на ділянках, що межують з українськими пунктами пропуску Ягодин, Рава-Руська та Шегині.

“Протестувальники налаштовані пропускати по одній вантажівці на годину в пунктах пропуску Ягодин та Шегині, у напрямку пункту пропуску Рава-Руська – по дві. Гуманітарний вантаж та автобуси пропускатимуть безперешкодно”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, з 12 лютого можливе ускладнення руху для вантажівок через пункти пропуску Устилуг і Угринів можливе з 12 лютого. Пропуск транспорту здійснюватиметься по три вантажівки на годину.

Також угорські прикордонники попередили про акції протесту фермерів 9 лютого на автошляху до пункту пропуску Захонь, що навпроти українського Чоп (Тиса). Але попередньо, учасники акції не блокуватимуть пропуск автотранспорту.

Нагадаємо, тиждень тому польські фермери анонсували новий загальнонаціональний страйк і блокування кордону з Україною. Він розпочнеться 9 лютого і триватиме до 10 березня.

Як відомо, 23 грудня польські фермери припинили протести на кордоні з Україною для переговорів з новим урядом. Тоді вони вимагали дотацію на закупівлю кукурудзи, зберегти податок на рівні поточного року і продовжити кредитування ліквідності.

А 31 січня Єврокомісія запропонувала продовжити економічний безвіз з Україною ще на рік. Водночас у Брюсселі планують створити “посилений запобіжник” для захисту інтересів європейських аграріїв.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button