Україна

Польські фермери заблокували частину кордону з Німеччиною


Польські фермери заблокували частину кордону з Німеччиною

Поляки напередодні, 25 лютого, на своїй стороні кордону з ФРН припаркували трактори і сформували з них колону.

Польські фермери заблокували пункт пропуску на кордоні з Німеччиною неподалік Франкфурта-на-Одері. Вони сподіваються зустрічі з польським прем’єром Дональдом Туском і на відмови Варшави від політики Зеленого курсу ЄС. Про це повідомляє Spiegel.

Блокада польськими фермерами автобану коло Франкфурта-на-Одері призведе до затримки руху в Бранденбурзі. Поліція закликала перевізників за можливості уникати автобану A12. Інші шляхи руху радять обирати навіть тим, хто подорожує автомобілем.

Поляки напередодні, 25 лютого, на своїй стороні кордону припаркували трактори. Фермери сформували колону з тракторів на автобані 2 – продовженні A12 на польській стороні – на прикордонному переході Швєцк.

Водночас ввечері 25 лютого на міському мосту у Франкфурті-на-Одері з німецького боку також був заблокований рух тракторами, фургонами і вантажівками. Німецькі фермери протестують проти запланованого скорочення субсидій на сільськогосподарське дизпаливо.

За повідомленнями польських ЗМІ, деякі аграрії чекають у своїх машинах. 

Нагадаємо, 21 лютого президент України Володимир Зеленський запропонував Польщі провести двосторонню зустріч на рівні урядів на кордоні у зв’язку з блокуванням польськими фермерами пунктів пропуску.

Проте польський прем’єр Дональд Туск відхилив запрошення Зеленського про зустріч на кордоні для вирішення ситуації, але запропонував термінове рішення щодо військових та гуманітарних вантажів, а урядові переговори – 28 лютого у Варшаві.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button