Україна

Польща за минулий рік видала українцям 760 900 віз – новини


Фото з відкритих джерел

Найбільше віз торік видали генконсульства РП у Львові, Луцьку та Харкові

Консульські установи Польщі в Україні в 2021 році видали українцям 760 900 віз. Про це розповіли в Міністерстві закордонних справ України на інформаційний запит “Укрінформу”.

Зазначається, що найбільше віз торік видали генконсульства РП у Львові (понад 250 тис.), Луцьку (майже 140 тис.) та Харкові (понад 135 тис). Понад 99% усіх виданих документів є національними візами (тип С).

Кількість виданих віз громадянам України у польських консульських установах в Україні торік зросла на 32,6% порівняно з 2020 роком (понад 512 тис.). Утім, вона не досягла рекордного рівня доковідного 2019 року – майже 900 тис. виданих віз.

Влада Польщі дозволила трудовим мігрантам з-за меж ЄС, зокрема громадянам України, які на час початку локдауну легально перебували у країні, й надалі залишатися в РП після завершення дії віз упродовж усього періоду пандемії і 30 днів після її завершення. Ця норма функціонує донині.

Станом на тепер у Польщі може перебувати 1,5-2 млн громадян України. Польща має свої генконсульства у Києві, Львові, Луцьку, Харкові, Одесі та Вінниці.

Новини за темою: Трудові мігранти у 2021 році перекажуть до України на 8% більше грошей

Нагадаємо, процедуру подання документів на карту побиту для легального перебування іноземців у Польщі планують спростити. 


[ad_2]
Source link

Back to top button