Україна

Половина фракції «Голос» відокремилась в нове об’єднання та висловила недовіру керівництву

10 народних депутатів із парламентської фракції «Голос» оголосили про створення у Верховній Раді окремого об’єднання «Справедливість». Така кількість нардепів – це рівно половина від складу фракції «Голосу» в парламенті. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Ярослав Юрчишин, а також відповідну заяву було зачитано у Верховній Раді, повідомляє 1News.

До об’єднання увійшли: Соломія Бобровська, Галина Василенко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Володимир Цабаль, Андрій Шараскін та Ярослав Юрчишин.

«Ми звинувачуємо керівництво партії в узурпації влади та паплюженні принципів демократії, що призвели до фактичного знищення іміджу партії та фракції», – пише Юрчишин.

За його словами, вчора керівництво партії та фракції перетнуло червону лінію й остаточно поховали довіру виборців до партії та фракції. «Саме тому ми, 10 народних депутатів, об’єдналися у групу «Справедливість», щоб і надалі відстоювати інтереси українців, а не керівництва партії та фракції чи олігархів», – додав нардеп.

Мова йде про скандальне голосування за продовження русифікації, а саме  відтермінування введення норм закону про повномасштабний дубляж фільмів та серіалів українською мовою на телебаченні.

«Ми звинувачуємо керівництво партії та фракції в підтримці голосувань за «дерибани» столичної землі, бажанні знищити антикорупційні органи та «договорняках»», – додав він.

Крім цього, за словами Юрчишина, 10 депутатів висловили недовіру керівнику фракції Ярославу Железняку. «Він порушує закон та положення про фракцію і понад квартал ігнорує обов’язок скликати та вести засідання фракції. Також ми ініціюємо виключення з фракції голови партії Кіри Рудик, як депутатки, що має більше 50% прогулів. Нагадаємо, ми у програмі партії на парламентських виборах обіцяли забирати мандат у тих, хто прогулює більше половини засідань. Час виконувати обіцянки починаючи з себе. Для нас програма Голосу не пусті слова, як для керівництва партії та фракції», – підсумував Юрчишин.

Нагадаємо, 7 червня про вихід з партії “Голос” заявив кандидат на посаду міського голови Києва, шоумен Сергій Притула.

Back to top button