Україна

Поліція затримала угруповання з оточення “смотрящого за Полтавою”


Поліція затримала угруповання з оточення смотрящого за Полтавою

Затриманим оголошено підозри за побиття пораненого військовослужбовця, вимагання й викрадення автомобіля.

Поліцейські затримали угруповання з оточення так званого “смотрящого за Полтавою”. Про це сьогодні, 6 лютого, повідомила преслужба Нацполіції України.

Затриманим оголошено підозри за побиття пораненого військовослужбовця, вимагання й викрадення автомобіля.

Повідомляється, що злочинною групою керував житель Полтави з кримінальним минулим, який був близьким до так званого “смотрящого за Полтавою”, раніше затриманого поліцейськими.

“Спеціалізувалися” фігуранти на вимаганні коштів із застосуванням фізичної сили. У січні цього року в одному з магазинів Полтави підозрювані побили битами військовослужбовця, який проходив лікування й вийшов до магазину за продуктами. Також встановлено, що фігуранти вимагали від місцевого жителя 6000 доларів “боргу”, побили його та ще відібрали автомобіль”, – йдеться в повідомленні поліції.

Для конспірації й переховування фігуранти подобово винаймали квартири в Полтаві та Києві.

Пд час затримання організатора і двох учасників угруповання правоохоронці вилучили дерев’яну палицю, обмотану чорною стрічкою, ножі, мобільні телефони й наркотики. Окрім того, знайшли викрадений автомобіль і повернули його потерпілому.

Затриманим, залежно від участі у злочинній діяльності, повідомлено підозру у вимаганні, хуліганстві й незаконному заволодінні транспортним засобом.

Фігуранти перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки затримала депутата міської ради Коростишева на Житомирщині, що входив до складу злочинної організації в регіоні. Він разом з бандою викрадав людей та “вибивав” із них гроші. 

Перед тим Служба безпеки нейтралізувала у Вінниці кримінальне угруповання, яке тероризувало жителів міста та намагалось “підім’яти” під себе аграрний бізнес у регіоні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button