Україна

Поліція викрила організаторів наркотрафіку до рівненського СІЗО


Поліція викрила організаторів наркотрафіку до рівненського СІЗО

Організував канал постачання наркотиків до рівненського СІЗО 40-річний так званий “смотрящий” за слідчим ізолятором.

Поліцейські викрили учасників організованої злочинної групи, яка налагодила наркотрафік до рівненського СІЗО. Про це в понеділок, 18 березня, повідомила пресслужба Національної поліції України.

Організував канал постачання наркотиків до рівненського СІЗО 40-річний так званий “смотрящий” за слідчим ізолятором. Як помічника залучив до наркобізнесу 38-річного утриманця пенітенціарної установи, який наразі відбуває покарання за скоєння тяжких злочинів та був активним учасником бунтів в установах виконання покарань.

Помічники з “волі” купували наркотики, формували пакунки і перекидали їх на територію виправної установи, а там їх розподіляли серед засуджених.

“Підтримуючи злочинні традиції, вказані особи віддавали частину отриманих від злочинної діяльності коштів у так званий “общак”. Решта розподілялася лідером угруповання між учасниками організованої злочинної групи”, – йдеться в повідомленні.

Операція з ліквідації тюремного наркобізнесу відбувалася у два етапи і тривала кілька місяців.

У залежності від розподілених ролей учасників організованої злочинної групи, дії кожного із викритих злочинців кваліфіковані за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, на Київщині знешкодили організоване злочинне угруповання, що займалося контрабандою іноземних прекурсорів для виготовлення “важких” психотропів. Під час оперативних заходів на території столичного регіону затримано чотирьох ключових організаторів злочинної групи. Задокументовано, що вони переправили зі Східної Азії в Україну дві тонни прекурсорів для виготовлення особливо небезпечних психотропів, у тому числі PVP та мефедрону.

 

Раніше правоохоронці Києва викрили водія маршрутного таксі, який возив до столиці з м. Малин Житомирської області наркотики й збував їх на зупинці громадського транспорту. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button