Україна

Поліція відкрила справу через бійку у храмі Черкас


Поліція відкрила справу через бійку у храмі Черкас

Зараз у Свято-Михайлівському кафедральному соборі проходить перший молебень українською мовою.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом хуліганства у Свято-Михайлівському соборі в Місті Черкаси. Про це повідомила Нацполіція у четвер, 17 жовтня.

“Група осіб вчинила хуліганські дії на території та всередині храму, у результаті чого кільком громадянам завдано тілесних ушкоджень. Поліцейські негайно прибули на місце, опитали учасників конфлікту. Наразі правоохоронці встановлюють свідків та очевидців інциденту, а також вивчають відеозаписи, оприлюднені в соцмережах”, – йдеться у повідомленні.

Обставини події встановлюють слідчі Черкаського районного управління поліції у межах кримінального провадження, розпочатого за статтею про хуліганство (ч.4 ст.296 КК України). Максимальне покарання, яке може загрожувати за санкцією статті – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Тим часом Укрінформ повідомив, що у Свято-Михайлівському кафедральному соборі проходить перший молебень українською мовою. Його проводить митрополит Черкаський і Чигиринський ПЦУ, голова Синодального управління військового духовенства владика Іоан.

Нагадаємо, сьогодні вранці у найбільшому в Україні православному храмі – Свято-Михайлівському кафедральному соборі у Черкасах – сталася бійка між вірянами УПЦ МП і ПЦУ.

Військовий капелан Володимир Рідний повідомив про перехід собору до ПЦУ разом із громадою, проте без священників. Ця споруда стане гарнізонним храмом, відкритим для всіх українських військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 2 =

Back to top button