Україна

Поліція розшукує постраждалих від масштабної шахрайської схеми


Поліція розшукує постраждалих від масштабної шахрайської схеми

Шахраї ввели в оману десятки тисяч людей, серед яких є й громадяни України. Збитки обчислюються десятками мільйонів гривень.

Слідчі Нацполіції розшукують потерпілих від масштабної шахрайської схеми, замаскованої під криптоінвестиційний проєкт. Про це сьогодні, 18 січня, повідомила пресслужба Нацполіції України.

Повідомляється, що під виглядом міжнародного інвестиційного фонду S-Group шахраї пропонували громадянам пасивний дохід шляхом інвестицій в криптовалюту.

“Правоохоронці з’ясували: щоб приховати подальший рух активів, шахраї використовували фіктивні токени, відсутні в списку офіційних міжнародних платформ постачальників криптографічних даних через неможливість проходження компанією S-Group аудит. Саме їх обіцяли вкладникам як прибуток від інвестування в проєкти, торги на міжнародному валютному ринку Forex або інші операції з фінансовими активами. Крім того, аферисти гарантували своїм клієнтам значні бонуси у разі залучення до проєкту нових учасників”, – йдеться в повідомленні.

Слідчі з’ясували, що до організації фінансової піраміди причетні громадяни України, проте діяльність шахраїв відбувалася й на території Російської Федерації, тимчасово окупованого Криму, а також країн Євросоюзу. Шахраї ввели в оману десятки тисяч осіб з цих країн, серед яких є й громадяни України. Збитки обчислюються десятками мільйонів гривень.

Національна поліція України просить громадян, які стали жертвами цієї шахрайської схеми, повідомляти про це за номером мобільного телефону (095) 695 53 19 або телефонувати на 102.

Нагадаємо, у Києві викрили псевдоволонтерку, яка обіцяла знижки переселенцям.

Також повідомлялося, що в Одесі викрито шахрайський колл-центр з мільйонними прибутками.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button